Ulydighet

Aggresjon er ikke det eneste problemet vi kan komme til å møte på når vi får oss en hund. Selv om ulydighet ikke er et like alvorlig problem, kan det likevel komme til å være veldig irriterende. Det er ikke veldig kjekt å ha en hund i huset som ikke hører på det vi sier til den.

Dersom du noen gang har hatt en hund som for eksempel gjør fra seg inne i huset, vet du nøyaktig hvor frustrerende dette kan være. Siden dette problemet ikke nødvendigvis er like farlig som det andre vi snakket om tidligere, kan det hende at du kan prøve deg på å oppdra hunden selv.

For å gjøre dette riktig må du begynne med å sette deg inn i hundens psykologi, og lære hvordan den tar imot beskjeder. Vi har snakket en del om klassisk betinging her, og dette er definitivt noe du kan ta med deg når du skal trene opp hunden din. Prinsippet er veldig enkelt, du belønner god atferd og straffer dårlig. Det kan imidlertid være veldig vanskelig å gjøre dette riktig, så det kan være lurt å lese seg opp på dette før du prøver deg.

Leave a Comment

shesha