Aggresjon

Noe av det vanskeligste man kan slite med når det kommer til å eie en hund, er problemer den kan komme til å ha med aggresjon. Vi har allerede snakket om forskjellige måter dette kan komme fram på, men la oss gå litt i dybden på hvordan dette kan fungere i praksis.

Som du kan lese i andre artikler hos oss kjenner hunden din på alt du føler, men dette er ikke den eneste grunnen til at hunder kan oppføre seg litt vilt. Det er aldri anbefalt å håndtere disse problemene på egen hånd. Spesielt dersom du har adoptert en hund fra dyrebeskyttelsen, kan det være ekstra farlig med tanke på at du rett og slett ikke kan vite hva som kommer til å sette hunden din i gang.

Dersom du ikke gjør noe som helst med dette problemet kan det utvikle seg og bli enda større, og dette vil altså si at du må være klar til å ta tak i dette med en gang. Ellers kan du risikere at noen blir alvorlig skadet. Husk også at det kan virke mot sin hensikt å straffe hunden for å vise tenner og knurre. Dette er ting hunden gjør for å advare om at den kan komme til å bite, og dersom du lærer den å slutte å advare om dette kan det hende at den bare biter uten å si ifra om det på forhånd.

Det beste hadde i dette tilfellet vært å ta den med til en profesjonell hundetrener slik at dette problemet kan løses på den beste måten. Det er også forebyggende ting du kan lære deg før dette problemet oppstår til å begynne med.

Leave a Comment

shesha