Ulovlig bruk

Den verste måten vi kan bruke hundene våre på, er i en såkalt blodsport. I en slik hundekamp settes to hunder inn i et bur sammen og man lar dem sloss til døden. Dette er ulovlig i de fleste land i verden, men det er fortsatt lovlig enkelte steder til tross for alle de etiske grunnene som ligger til rette for at dette burde være ulovlig overalt.

Som oftest skjer denne typen hundekamper nesten alltid i sammenheng med gambling. Man vedder da altså penger på hvilket dyr som kommer til å vinne. Dette kan altså være et stort problem fordi selv om dette er en ulovlig aktivitet, stopper det ikke visse mennesker fra å sette opp slike kamper uansett.

På grunn av dette kan vi også komme til å avle fram en helt annen forskjellig type hund som kan ha store problemer med aggresjon, men som til gjengjeld kommer til å være veldig brutale som angrepshunder.

Uansett er slike hundekamper veldig uetiske, og det er noe som vi burde prøve å sette en stopper for. Dette er kanskje ikke det største problemet vi har med dyr generelt, men det er et stort problem relatert til forholdet vårt med hunder.

shesha