Ønsker du deg hund?

Kanskje du har tenkt at du gjerne kunne hatt en hund i hjemmet ditt, men er usikker på hvor du skal begynne? I så fall skal vi her komme med noen gode råd som kan lede deg mot en endelig avgjørelse. Som du sikkert forstår medfører det å ha hund et ganske stort ansvar, og det gjelder å vite hva du holder på med. Når alle forholdsregler er tatt, er en hund et perfekt supplement til ethvert hjem.

Valg av hunderase

Du kommer langt med å bruke god tid på å tenke ut hvilken rase du vil ha i hjemmet ditt. Besøk Norsk Kennel Klub (NKK) for å få mer informasjon. Der får du også hjelp til å finne anerkjente oppdrettere. I tillegg har NKK en egen rasevelger på nettsiden sin. Her kan du skrive inn faktorer som ønsket størrelse, aktivitetsnivå, pelspleie, samarbeidsegenskaper og andre egenskaper som agility og lydighet. Du kan om ønskelig filtrere etter typer som selskapshund, jakthund, brukshund og tallrike raser.

Det å eie hund er noe du får glede av hver eneste dag, da hundene gir oss så utrolig mye. Mer lojale kompanjonger finner du ikke, og hundene selv vet å sette pris på matmor. Så lenge du mater din firbeinte venn og går turer med den ved behov, kommer hunden til å elske deg. Noe av det beste med å komme hjem etter en lang og tung dag på jobb, er når pelsdotten din står og venter på at du skal komme inn.

Avhengig av rase og hvem du kjøper fra, kan det fort hende du må ut med noen tusenlapper for å kunne sitte igjen med en hund etter ditt ønske. Dersom du trenger en siste slant med egenkapital for å få realisert drømmen, skal du ikke se bort ifra at et forbrukslån kan være en gunstig løsning. En hund er en investering i egen livskvalitet, men koster også litt penger å ha i hus. Sørg derfor for at du har muligheten til å nedbetale det usikrede lånet før du takker ja til tilbudet du før.

Lover og regler

Ikke neglisjer viktigheten av å sette deg inn i hvilke lover og regler som gjelder for hundehold. Dette er en anbefaling som kommer fra NKK. Du kan med fordel kontakte den lokale medlemsklubben for rasen du har, for å få lært mer om hva som gjelder for akkurat denne rasen. Alle hundeeiere skylder både seg selv og hunden å tilrettelegge for harmonisk hundehold. I tillegg gjelder det for enhver pris å unngå at sykdommer importeres til landet.

Å ta disse enkle men viktige forholdsreglene byr ikke på problemer, og med en ny firbeint venn i huset er det absolutt verdt ut. Konsulter NKK i dag og sjekk ut hvilke muligheter du har!

shesha