Stell av hund

Det er viktig å stelle hunden. Ikke bare viser det hunden fra sin peneste side, men det er også viktig for helsa og velbehaget til din firbente venn!

Det er mye å huske på når det kommer til riktig stell, men det viktigste er å vite hva den gjeldende rasen trenger. Alle hunder er forskjellige, akkurat som oss mennesker. Du som eier vet sikkert best hva som er best for ditt kjæledyr. Men ignorer ikke råd fra eksperter og de med lang erfaring!

Riktig stell er også viktig om man ønsker å prøve seg på utstilling med hunden sin.

Ulike raser har ulike behov. Noen raser har lang pels som må børstes og klippes i ny og ne. Følg med på om hunden har hår foran øynene eller om pelsen på potene kommer i veien når de løper. Pelsen er også en god indikator på om hunden får i seg de næringsstoffene den trenger. En skinnende og ren pels er det beste.

Man må også klippe klørne til hunden. Ved å sørge for at klørne til hunden din er pent stelt så skåner du ditt gulv i tillegg til at det er det mest behagelige for hunden.

Ellers er det viktig å vaske hunden med jevne mellomrom. For mye skitt er ubehagelig for både eier og dyr. Det kan begynne å klø og lukte vondt, i tillegg så ser man bedre om det er flått eller andre uvelkomne insekter i pelsen om man jevnlig tar et bad og steller hunden.

shesha