Skal du kjøpe hund? Få orden i økonomien med refinansiering

Har du tenkt på å skaffe deg hund lenge? Kanskje har du hatt kjempelyst på en firbeint venn i lang tid, men på grunn av jobb har det vært vanskelig å skulle ta seg av en valp? Derfor er muligens akkurat denne tiden, med pålagt hjemmekontor den perfekte tiden til å skaffe seg en etterlengtet hund. Valper krever mye nærhet og trening den første tiden. Dessverre er det ikke alle som tenker seg godt om, og vil skaffe seg en hund nå fordi de kjeder seg. Dette er selvfølgelig ikke en god idé, da å være hundeeier er et stort ansvar som vil følge deg i mange år fremover.

Refinansier lånene dine

Å skaffe seg hund byr også på ekstra kostnader. Har du allerede gjeld? Prøv å søke om refinansiering av lånene dine. Det er ikke bare det å kjøpe hunden som koster penger, men også fôr, forsikring og eventuelle veterinærutgifter. Derfor kan det lønne seg å få orden på økonomien din nå. Ved å samle lånene dine i ett lån, får du bare én regning å forholde deg til. Du slipper med andre ord å holde styr på når du betalte hva, hvilket lån det lønner seg å betale ned først og bekymringer rundt dette. Det er også penger å spare på å ikke ha ulik rente som løper på flere forskjellige lån. Dersom du ikke har fullstendig oversikt over gjelden din, kan du sjekke det nasjonale gjeldsregisteret på nett, og finne ut av dette umiddelbart. Slik kan du sørge for at all gjeld inngår i refinansieringsordningen. Med refinansiering vil du få total oversikt, og du vet nøyaktig hva du må betale hver måned. Når du har mer forutsigbarhet i hverdagen, vil du ha mer energi å bruke på den nye bestevennen din.

Få bedre psykisk helse med hund og færre økonomiske bekymringer

Det er bevist at å ha gjeld øker risiko for psykiske plager som depresjon. Dette kommer i hovedsak av bekymringer for fremtiden, og engstelse for å ikke klare å betale regningene som kommer. Søker du refinansiering slipper du å engste deg, nettopp fordi det ikke kommer noen overraskelser i postkassen. Dette vil også gjøre deg til en bedre hundeeier. Hunder er svært intuitive dyr som plukker opp sinnsstemningen din. Er du engstelig og stresset, kan også hunden din bli det. Som hundeeier har man ansvar for hundens velvære. Heldigvis kan også det å ha hund i seg selv, være svært bra for den psykiske helsen din. Å alltid ha noen å være sammen med, en som blir kjempeglad for å se deg, og å komme seg ut på tur daglig, kan gjøre underverker. Når både økonomien er på styr, og du har fått en ny følgesvenn, vil du nok ha det som plommen i egget!

shesha