Hunder som støtte

Hunder har veldig mange forskjellige funksjoner. Det finnes for eksempel noe vi kaller for en terapihund, og denne typen hund blir brukt til å hjelpe folk til å komme seg gjennom tunge tider og situasjoner. I lenken kan du lese at de hovedsakelig blir brukt til terapi for folk som ligger på sykehuset eller sitter i fengsel.

Det er imidlertid ikke kun dette disse hundene blir brukt til. Det finnes også mange mennesker som bruker hunder som et slags hjelpemiddel mot å bekjempe forskjellige mentale sykdommer. Uansett hvordan man snur og vender på det, er poenget at hunder faktisk kan være med på å helbrede oss kun ved å være til stede!

Dette er faktisk en helt fantastisk evne som de har, og vi bruker den for alt det er verdt. Det finnes mennesker i dag som har en egen spesiell tillatelse til å ta med seg hunder inn til områder hvor man vanligvis ikke tillater hunder. Dette viser hvor mye en hund kan bety for oss mennesker. Folk som har veldig alvorlige problemer med angst kan mange steder i verden få en slik tillatelse, og dermed kan de alltid ha dette dyret ved seg slik at de føler seg tryggere.

Det er vanskelig å forklare hvordan det føles å ha et slikt dyr som kan vise en tillit og kjærlighet nesten uansett hva. Det er dessuten også populært for folk som ikke har slike sykdommer å skaffe seg hunder som hjelper mot ensomhet og lignende problemer.

shesha