Ga hjemmekontoret mersmak?

Var du en av dem som jobbet hjemmefra under pandemien? Mange har oppdaget fordelene med hjemmekontor, og noen har til og med valgt å bytte jobb for å kunne jobbe hjemmefra. Kanskje du har bestemt deg for å bli frilanser eller starte eget firma. Da bør du sjekke ut Frilans Finans, som kan hjelpe deg med å sende ut fakturaer og få betalt for jobben du har gjort.

Hunder elsker hjemmekontor

Hunder har alltid vært populære familiedyr i Norge, men de ble enda mer populære under pandemien. Hvis du har kjøpt deg ny hund, eller hadde hund fra før, vet du at hunder elsker hjemmekontor. De elsker at eieren er hjemme, slik at de kan få kos og oppmerksomhet hele dagen. En luftetur midt på dagen er dessuten perfekt for å samle tankene. Når du og hunden har gått tur, er det lettere å konsentrere seg om jobben igjen etterpå.

Gjør jobben mindre kjedelig

Selv om du elsker jobben din, kan det hende noen deler av frilanslivet er kjedelig. For eksempel er det mange som misliker å lage fakturaer, men dette er et nødvendig gjøremål når du er frilanser. Heldigvis kan Frilans Finans gjøre dette enklere for deg, og dermed kan du bruke tiden din til å tjene penger og gjøre det du liker. Når Frilans Finans sparer deg for tid, får du også mer tid sammen med hunden din.

Tilpass arbeidsdagen

Den store fordelen med å jobbe som frilans er at du kan tilpasse arbeidsdagen etter eget behov. Kanskje det er lettest å jobbe på formiddagen, eller kanskje du er mer av et B-menneske som jobber best om ettermiddagen. Tilpass jobbtiden til barn, hund og andre ting som betyr noe for deg. Som frilanser er det for eksempel lettere å ta seg fri en dag for å bli med på aktiviteter eller besøke noen som trenger det.

Ta vare på fritiden din

Den største ulempen med å jobbe frilans, er at jobb og fritid kan flyte sammen. Da kan du ende opp med å jobbe om kvelden, om natten eller til og med i helger og på helligdager, rett og slett for å rekke alt du skal gjøre. Men det er veldig viktig at du tar vare på fritiden din og kobler av mellom øktene. Sett gjerne opp faste arbeidstider, og ikke ta på deg flere oppdrag enn du rekker. Tar du på deg for mye, kan det hende du må utsette ting, som igjen kan føre til hastverksarbeid for å rekke avtalte frister. Du risikerer å slite deg ut, du blir stresset og du risikerer å gå glipp av andre ting som betyr noe. Her kan også hunden hjelpe deg, for den vil selvsagt minne deg på når det er tid for en luftetur. Bruk lufteturene til å samle tankene. Hvis du føler at jobben sliter deg ut, bør du enten jobbe mindre eller finne en annen måte å tjene pengene dine på. Husk også å verdsette tiden din. Ikke konkurrer på lønn for å få oppdrag. Ta deg skikkelig betalt for jobben. Tiden din er verdifull. God betaling øker også motivasjonen for å gjøre en god jobb.

shesha